Oportunitatea deghizată sub forma unei cărţi

images (20)

Oamenii descoperă plăcerea pentru lectură în momente diferite din viaţă. Dar a locui într-o casă cu o bibliotecă ticsită de cărţi ne poate aduce pe acest drum mult mai devreme.

 

 
sursa foto: www.ebookfriendly.com
 

Totul se schimbă când citim. Iar odată ce am descoperit tărâmul populat de fiinţe magice sau cerul populat de lumi care au dispărut acum milioane de ani, nu vom mai dori să ne întoarcem la starea de dinaintea intrării în această lume. Aceste tărâmuri magice livrează toate cunoștinţele pe care le căutăm. Însă, nu știm când vom descoperi poarta către această lume, când vom deschide acea carte care ne va ajuta să devenim încrezători și entuziasmaţi. Câte dintre personalităţile pe care le admirăm nu au descoperit în copilărie o carte care le-a arătat calea către succes și pe care au urmat-o neîncetat, participând activ la dezvoltarea acelui tărâm.

Am învăţat că viitorul nostru este conturat de oportunităţi și de moștenirea culturală, iar acestea pot fi ascunse pe un raft din bibliotecă. De aceea, până când vom descoperi acea carte nu trebuie să acceptăm prejudecăţile altora cu privire la preferinţele în materie de  lectură. Cu atât mai mult, nu trebuie să judecăm sau să-i împiedicăm pe ceilalţi în a citi ce le face plăcere.

Pentru mulţi plăcerea de a citi a fost distrusă, pentru o perioadă sau definitiv, de lecturile impuse. Fiind copii, când eram atât de captivaţi de o lume plină de vrăjitori și fiinţe mitice este posibil să fi fost trași înapoi de opiniile adulţilor referitor la ce ar reprezenta un autor bun sau nu.

Fiecare dintre noi găsim cărţile care ni se potrivesc și în cele din urmă acea carte pe care nu mai vrem să o lăsăm din mână. Nu trebuie să blocăm accesul către cărţile pe care nu le considerăm demne de citit, trebuie doar să încurajăm lectura.

O carte care îţi displace, poate fi calea către altele pe care le preferi.

 

Sbarcea Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better