Începe Festivalul de Film Istoric de la Râşnov

ffir_2013Ne bucurăm să anunţăm cea de-a 5-a ediţie a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, care va avea loc în perioada 2-11 august. Pregătirile sunt deja aproape de final, iar cetatea ȋşi aşteaptă vizitatorii cu porțile larg deschise. Astăzi vă propunem să aruncăm o mică privire la edițiile trecute ale festivalului, să vedem ce s-a ȋntâmplat, să ştim la ce ne aşteptăm.

Festivalul a debutat ȋn 2009. Atunci a durat doar 3 zile. În fiecare zi s-au proiectat câte 5 filme şi au avut loc discuții ȋntre participanți.

În 2010, festivalul a durat 10 zile şi a oferit o mulțime de evenimente: expoziții, concerte, lansări de carte şi, bineȋnțeles, multe proiecții de filme. A doua ediţie a fost dedicată Reginei Maria. Iată ce a spua Claudia Codeanu, mezzosoprană, după terminarea festivalului: “am descoperit o manifestare culturală de înaltă ţinută artistică, a cărei bogăţie şi diversitate m-au impresionat.ˮ

Un an mai târziu, ȋn 2011, programul a fost asemănător cu cel din anul precedent. Wilhelm Schmidts – organist german mărturisea: “Regret doar că am venit, am cântat, fără să-mi iau ceva mai mult timp pentru proiecţiile de film. Un festival de film istoric – dar nu numai! – într-o ambianţă atât de specială, iniţiativa de a valorifica un potenţial istoric şi de a crea ceva nou, ceva nemaivăzut, nemaiauzit – o idee nemaipomenită!ˮ.

Anul trecut, FFIR a durat 10 zile şi a ȋncântat participanții prin multitudinea evenimentelor oferite. Irina Margareta-Nistor spunea: “am retrăit câteva momente ca în verile sentimentale, de familie, de altă dată şi m-am simţit ca-n Paradis”.

Vedem cum festivalul a crescut, s-a ȋmbogățit cu oameni, filme, cărți şi concerte. Pentru ediția din acest an, organizatorii ne-au pregătit câteva surprize. Noi le-am aflat. O parte din ele vi le vom spune ȋn scurt timp aici şi pe pagina noastră de facebook (https://www.facebook.com/tritonic.editura?fref=ts).

 

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better