Interviu-Andreea Răceanu

invitatie-Dileme-democraticeAutoare a cărţii Dileme democratice-decizie şi comunicare în politicile publice”, Andreea Răceanu este asistent universitar doctor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA şi are o vastă experienţă în domeniul relaţiilor publice şi comunicării politice.

Cum ați ales tema cărții ?

Tema cărţii a fost un derivat al studiilor doctorale în cadrul Şcolii Doctorale în Ştiinţe Politice din S.N.S.P.A.

Ce impact sperați să aibă cartea asupra cititorilor?

Sper ca această carte să fie de ajutor în primul rând studenţilor şi cercetătorilor din domeniul ştiinţelor politice şi comunicării însă mai mult decât atât, sper să genereze un interes sporit al publicului larg, al cetăţenilor, cu privire la procesul de înfăptuire a politicilor publice şi o mai mare implicare din partea acestora în problemele de interes public.

Care au fost principalii autori pe care i-ați consultat ȋn elaborarea lucrării?

Autorii consacraţi în domeniu, dar şi materiale recente – în special articole din spaţiul american şi european.

De ce apare abia acum prima carte de autor? Ce v-a ȋmpiedicat să faceți acest lucru mai devreme?

Consider că publicarea unei cărţi este expresia unei anumite maturităţi intelectuale, a unui proces amplu de documentare teoretică, de sedimentare şi analiză a cunoaşterii particulare şi aprofundate şi care ar putea fi valoroase şi altora. Nu cred că trebuie să publicăm mult, ci suntde părere că trebuie să publicăm la momentul potrivit.

În viitor, v-ați gândit să publicați şi beletristică?

Mi-ar face plăcere public şi o carte de beletristică şi probabil doamna Mioriţa Got, stimata şi draga mea doamna profesoară de limba şi literatura română din liceu, ar fi foarte bucuroasă dacă aş face acest  lucru. O astfel de carte ar fi în primul rând o întâlnire cu propria creativitate, o relevare a straturilor fine ale trairilor personale şi, nu în ultimul rând, o ieşire din cotidian. Timpul însă este principala provocare pentru noi toţi.

Diana Cîrstea

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better