Marilyn Monroe pe o curbă închisă

ÎN CURÂND

Marilyn Monroe pe o curbă închisă
Dănuţ Ungureanu

“Sunt tânăr, sunt un bun vânător. Prind urmă de zvon. Răsună estompat în mine, cum se înăbuşă zgomotul pe ploaie… Fugi! Oamenii sunt fiinţe golaşe. Sub învelişul organic, gândurile lor colcăie multicolore. Prin venele lor curg gânduri fluide, plămânii li se umflă de gânduri. Oamenii nu sunt oameni cu toţii. Oamenii sunt gânduri, zvonuri urât ambalate…”

 (“Ninge sub blocul Diomat”)

“Cu o imaginaţie debordantă, controlată şi de o tehnică literară remarcabilă, autorul poartă cititorul prin lumi ale viitorului sau ale altor spaţii şi timpuri, unde satira politică, spectacolul violenţei şi însingurării, umorul de cea mai bună calitate, accentele lirice tulburătoare se mixează în imagini de neuitat.”

(Cristian Tudor Popescu, ediţia întâi a volumului)

Dănuţ Ungureanu, scriitor şi jurnalist, născut în 1958.
Membru al Uniunii Scriitorilor din România, primul preşedinte al Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy.
Scrierile sale abordează o paletă largă de genuri, de la populara literatură science-fiction, până la publicistică. Portofoliul său mai cuprinde scenarii de televiziune şi radio, piese de teatru, scenarii de film artistic de lung metraj.
În genul science-fiction a semnat două volume de povestiri şi un roman. A publicat de asemenea câteva zeci de povestiri SF în antologii, reviste, fanzine şi almanahuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better