Introducere în designul de presă – Alexandra Bardan

de Violeta-Loredana Pascal

„Lucrarea a fost conceputa in primul rand ca o initiere in designul de presa, motiv pentru care demersul s-a concentrat pe o prezentare a elementelor de baza, un abecedar al acestui domeniu de activitate, de unde nu puteau sa lipseasca notiunile de design grafic. (…)

Imaginile din presa locala sau internationala luate ca exemplu au fost alese aleatoriu si cu un scop exclusiv didactic, pentru ilustrarea elementelor si principiilor designului de presa.”

Acestea sunt precizarile autoarei pentru cititori, informatii pe care le aflam, evident, inca de la inceput. Practic, Introducere in designul de presa este o lucrare conceputa pe scheletul cursului de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (ID) si se adreseaza, dupa cum usor se poate intui, studentilor si celor aflati la inceput de drum in acest domeniu.

Cartea a aparut in conditii grafice deosebite, astfel ca multe dintre imagini sunt color. Introducere in designul de presa este structurata in doua parti, prima concentrandu-se mai mult asupra elementelor teoretice (insa existand si multe exemple), iar a doua axandu-se pe partea practica, totul incheindu-se cu un Cod de bune practici. Cei care vor citi aceasta carte vor remarca faptul ca informatia este accesibila si ca din exemplele oferite se pot asimila usor informatiile prezentate.

Alexandra Bardan are o dubla specializare: grafician, absolventa a Academiei de Arta din Bucuresti in 1997, si cercetator in Stiintele Informarii si Comunicarii, cu doctoratul obtinut in 2008 la Université Sorbonne Nouvelle Paris 3. A initiat colectia “Comunicare/ Media”.
In prezent lucreaza ca freelancer.

Alexandra Bardan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better