Interviu Luis Miguel Rocha

1. Este adevărat că una dintre sursele de informare cu privire la asasinarea Papei Ioan Paul I a fost chiar ucigaşul acestuia?
Da, aceasta este poate cea mai bună dovadă de autenticitate a faptelor relatate. Epilogul cărţii a fost scris chiar de către bărbatul care l-a asasinat pe Papă. Fără ajutorul acestuia, interesat să ne ajute şi să spună adevărul, cartea nu ar fi putut fi scrisă.

2. Ai dezvăluit în romanele tale foarte multe taine ale Vaticanului. Cunoşti şi alte secrete despre care nu ai scris încă?
Există anumite materiale pentru Ultimul Papă, “The Holy Bullet” şi următoarele cărţi la care lucrez, pe care nu le-am redat şi nu le voi reda niciodată în cărţi. Ştiu şi am descoperit lucruri atât de delicate încât nu le-aş folosi niciodată. De exemplu nu voi aborda niciodată cazul Papilor care au copii sau care au avut femei care le ofereau servicii sexuale, acestea fiind unele dintre cazurile cele mai puţin grave.

3. Este uşor să devii şi să fii scriitor?
Pentru a deveni scriitor, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să citeţti. Să citeţti mult. Citeşte cărţi, ziare, reviste, citeşte tot ceea ce poţi. Mai apoi este important să fii receptiv. Este important să urmăreşti tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, în viaţa ta. În al treilea rând, trăieşte. Dacă nu trăieşti, nu poti scrie.

4. După părerea ta, cum trebuie să fie o carte pentru a avea succes? Raportându-te la propriul succes, care ar fi „ingredientele cheie”?
Trebuie să ai în minte ideea că scrii pentru cititori şi nu pentru tine. Dacă scrii pentru tine ar trebui să nu publici. Ar trebui să pui cartea într-un sertar. Cititorii sunt cel mai important lucru atunci când scrii. Îţi vor mulţumi din plin.

5. De ce ai ales ca subiect Vaticanul?
Ei bine, subiectul m-a ales pe mine. Nu am căutat niciodată în mod deosebit astfel de subiecte. Aşadar, bănuiesc că a fost mâna destinului.

6. Ai autori preferaţi? Poţi să ne spui ce admiri la fiecare dintre ei?
În general, autorul preferat este cel pe care îl citesc în acel moment. Mi-a plăcut foarte mult o poveste grozavă, numită „The Little Book” de Selden Edwards.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better