Interviu Kelley Armstrong

Kelley Armstrong s-a născut în 1968, într-o familie tipică de clasa mijlocie. A absolvit Facultatea de psihologie la University of Western Ontario. În prezent este dedicată în întregime scrisului, este căsătorită, are trei copii şi locuieşte în Ontario, Canada. Seria Women of the Otherworld are zece volume, primul fiind Lună plină. Cel de al şaptelea roman al seriei a fost declarat bestseller New York Times în mai 2007. Seria Women of the Otherworld se încadrează în genul fantasy-ului contemporan, cu personaje suprarealiste ca vrajitoare, şamani, fantome, vârcolaci, demoni, vampiri şi puternice elemente romantice.

1.Cum aţi ajuns să scrieţi fantasy?
Am scris romane de ficţiune toată viaţa iar poveştile mele au avut aproape întotdeauna elemente de supranatural. Acesta a fost genul de cărţi pe care îmi plăcea să îl citesc cel mai mult în copilărie aşa că atunci când am început să îmi scriu propriile povestiri am ales acelaşi gen.

2. Ce obiceiuri aveţi atunci când scrieţi? Scrieţi numai noaptea/ziua? Aveţi nevoie de condiţii speciale?
Mi-ar plăcea să pot scrie în orice moment al zilei doresc, dar acest lucru este greu având copii. Îmi organizez programul în funcţie de programul lor, ceea ce înseamnă că scriu atunci când ei sunt la şcoală.

3. Cum arată o zi obişnuită din viaţa dumneavoastră?
Dacă este în timpul săptămânii, mă trezesc pe la 5:30 să scriu sau să editez pentru o ora înainte să trezesc copiii. Odată ce ei sunt în drum spre şcoală mă întorc la scris şi de obicei continui până la începutul după-amiezii când mă ocup de partea de business a muncii mele, cum ar fi răspunsul la emailuri.

4. Aveţi site personal, un site al seriei, mai multe pagini pe internet făcute de fani. Cât vă inspiră fanii sau cât vă „deturnează” ei atunci când elaboraţi acţiunea unui volum?
Cititorii îmi sugerează idei de scenarii dar sunt întotdeauna ezitantă în această privinţă – nu vreau să iau ideile celorlalţi, chiar dacă ei sunt cei care mi le-au oferit. Pe de altă parte, fiind activă pe internet înseamnă că am o idee bine formată în legatură cu reacţia cititorilor la cărţile mele. Ştiu care sunt cărţile şi personajele lor preferate dar şi cele care nu le-au captat atenţia. Aceste lucruri mă ajută atunci când scriu următoarea carte.

5. Există şi loc de documentare? Dacă da, cum se realizează ea?
Am fost fascinată de supranatural încă din copilărie aşa că nu e nevoie să fac prea multă muncă de documentare în acest sens – am citit atât de multe cărţi încât pot  să apelez  la ceea ce ştiu deja. Mă documentez însă  pentru alte detalii. În cazul cărţii „Bitten” („Lună plină”) de exemplu, m-am documentat despre lupi. Am vrut să-mi fac vârcolacii să se comporte ca nişte lupi atunci când luau forma acestora, aşa că am citit, am vizitat rezervaţii de lupi etc.

6. Avem şansa de a vedea vreo ecranizare film/serial după cărţile dumneavoastră?
Nu am planuri deocamdată dar cu siguranţa aş fi interesată. Cand Bitten („Lună plină”) a aparut prima dată în America de Nord (2001), au fost vândute drepturile pentru versiunea unui film, având-o pe Angelina Jolie desemnată în rolul personajului principal, Elena. Chiar dacă filmul nu a mai fost făcut, o astfel de ştire a constituit un sprijin enorm în promovarea cărţilor.

7. Cum vă relaxaţi de obicei?
Precum majoritatea autorilor, îmi place să citesc, desigur! Îmi place de asemenea să petrec timpul cu familia, să fac alpinism şi să gătesc.

8. Care sunt autorii preferaţi/muzica preferată?
Autorii mei favoriţi sunt, poate că nu va fi o surpriză, Stephen King şi Anne Rice. În ceea ce priveşte muzica, prefer rockul dar îmi place şi orice alt gen cu excepţia muzicii country.

9. În timp ce toată lumea scrie despre vampiri, de ce aţi ales ca personajele dumneavoastră sa fie vârcolaci?
Îmi plac vampirii dar sunt şi mai fascinată de vârcolaci. Ador ideea de a experimenta viaţa în alte forme (lupi în acest caz) şi îmi place să explorez ideea de uman în comparaţie cu cea a naturii animale.

10. Care este ideea de bază a carţii „Bitten” („Lună plină”) şi care este mesajul pe care doriţi să îl transmiteţi cititorilor voştri prin intermediul ei?
Principalul mesaj este acela de divertisment. Mi-aş dori ca opera mea să ofere cititorilor o scurtă pauză în zilele ocupate şi o şansă de evadare în altă lume. Dacă e să fie vorba de o tema a romanului, totuşi, aceasta este cea a identităţii. E vorba de a fi tu însuţi chiar şi atunci când rolul tău nu este privit de societate ca fiind unul acceptabil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better