Începe Festivalul de Film Istoric Râşnov

Cetatea Râşnov găzduieşte în perioada 10 – 19 august 2012 un eveniment care a devenit deja tradiţie – a IV-a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Timp de 10 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficţiune (peste 40 de filme), spectacole, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.  

Anul acesta, organizatorii au ales să oglindească în selecţia de filme din festival şi în evenimentele speciale câteva teme istorice importante: Atentatele teroriste de la Olimpiada Munchen 1972, Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, Insula Ada Kaleh, Sfârşitul lumii şi Transilvania. Festivalul de Film Istoric de la Râșnov vă invită la o călătorie în timp, urmărind filme care au ca temă aceste momente istorice, dar şi cele mai noi producţii cinematografice cu temă istorică. Vor fi de asemenea momente speciale dedicate actorilor Toma Caragiu si Patrick Dewaere, regretatului cineast Cristian Nemescu şi pilotului Ayrton Senna.

Atmosfera festivalului va fi întreţinută de 8 de concerte speciale si 2 expozitii tematice realizate in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman si Biblioteca Judeteana Astra Sibiu.  Spectatorii se vor putea bucura de concerte vocal-instrumentale de muzică veche, rock medieval, muzică traditională anatoliană, arabă şi evreiască, proiecţie de film mut acompaniată de muzică live. Temele istorice vor fi prezente şi în selecţia apariţiilor editoriale din cadrul standurilor de carte de pe toată perioada festivalului.

Festivalul este organizat de Consiliul local Râşnov, în parteneriat internaţional cu European Institute of Cultural Routes şi Asociatia Mioritics, accesul publicului fiind gratuit. Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, la cinematograful din oraş şi în centrul istoric. Mai multe informaţii legate de program şi de momentele festivalului se pot găsi pe site-ul oficial: www.ffir.ro

Râşnovul este strâns legat de istoria cinematografiei româneşti, mari regizori români realizând aici multe dintre filmele cu tematică istorică. Organizatorii îşi propun „reînvierea potenţialului turistic şi cultural al zonei şi consacrarea Râşnovului drept refugiu pentru împătimiţii de istorie, artă şi natură”, a declarat domnul Nicolae Pepene, directorul festivalului.

Contact:

Bogdan Hrib, PR festival
Telefon: 0722 131 428
Email: promovare@ffir.ro

Mihai Dragomir, coordonator festival
Telefon: 0727.642.858
Email: mihai@culture-routes.lu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better