Blog.Tritonic Profusion
reamintire parola | creeaza cont | cosul meu
M&T Festival Bogdan
Hrib
TOP vanzari
  1. Intre bataia vantului si rodul pamantului. Povestile unui agronom
  2. TRIUMFUL OMULUI DE JOS. Romania lui Zaharia Stancu (1902-1974)
  3. In tacerea noptii
  4. Intre vulturi si oameni
  5. Economie si cultura. Studii interdisciplinare
  6. Cand vine primavara (Seria Gigi Alexa volumul 4)
  7. NOIR de Cluj
  8. Calator prin Lumea Mare. Editia a doua.
  9. Filiera Greceasca editia a IV-a
  10. Noi explorari in filosofia romaneasca
  11. La marginea nebuniei
PROMOTII
  1. Cartea cu pret special
  2. Carti la 5 lei
cauta
dupa

 
COLECTII
Comunicare media
Thriller & Mystery
Smart Books
Casmir
Cortina
TriVers
Sociologie
SFFH
Asistenta sociala
Istorie
Lit
Studii feministe
Studii de securitate
Uniunea europeana
Tritonic Junior
Sens
Medicina
Antropologie
Diverse
Economica
Calatorii
Theatre International
Serie de autori
Audiobook
Poezie
Proza
Resurse umane
Psihologie
Administratie publica
Crime scene
Chilipiruri
Young Adults
Institutii si politici publice
Gastronomie
Stiinte politice
Vanity Books
Studii teologice
Filosofie
ADVU

 

NOUTATI IN CURAND PROMOTII EVENIMENT DOWNLOAD BESTSELLER
 


PRET: 47 38 LEI
Hartuirea in spatiul public in Romania: abordari teoretice si politice. De la invizibilitatea fenomenului, la politici publice
Simona-Maria Chirciu
Colectia: Studii feministe

Hărțuirea stradală este una dintre cele mai frecvente forme ale violenței de gen. Ca să o combatem, e nevoie de cel puțin două lucruri: 1. să înțelegem că are inegalitatea atât drept cauză, cât și drept efect; 2. să construim alianțe între activismul ONG, educația la toate nivelele și autorități. Niciunii dintre acești actori nu pot rezolva problema lucrând în tabere izolate, trebuie să devenim mai buni la cooperare. Iar asta presupune să ne tratăm de la egal la egal. Iată cum se închide cercul: ca să depășim tendința de a întreține inegalități, o idee bună e să începem cu noi înșine.
Camelia Proca, Directoare Asociația A.L.E.G.

Ca reporter mă uit la munca Simonei din două perspective- cea academică pe baza căreia jurnalismul nostru capătă nuanțe și profunzime mulțumită ei și cea umană, de „personaj” pe care ar trebui să-l cunoască și să-l consulte cât mai mulți dintre cei care sunt plătiți să construiască și să apere egalitatea de gen în România.
Simona a fost prima specialistă spre care m-am dus când am decis să scriu despre hărțuire stradală și s-a întâlnit cu mine în plină pandemie ca să-mi povestească despre sutele de interviuri și chestionare aplicate, despre pașii care au dus la modificarea legislației în domeniu și despre câte lucruri vede încă lipsind din peisaj. Lucrarea Simonei dă voce fricilor cu care creștem și care ne condiționează, caută să înțeleagă fenomenul și din perspectiva bărbaților și sprijină totul pe un eșantion cuprinzător.
Ana Maria Ciobanu, reporter DoR

Văd și acum scena: mama, în bucătărie, încercând să scape. Apoi, tata, din nou băut, ținând-o pe Madlena lui în brațe, cum ții o femeie când o treci pragul casei. Doar că el o ținea atârnată în afara ferestrei de la etajul al zecelea în care locuiam. Și mă întreba: șBombix, o arunc?” Mama n-a vrut să plecăm de acasă. Mă uit la Ioana, sora mea, care a găsit cu greu în ea puterea să iasă dintr-o relație toxică și să crească singură un copil. Și e fericită. Și mă uit la Andreea, fiica mea, azi, o tânără de aproape 19 ani, independentă, curajoasă, puternică. Un drum care a durat trei generații. Un drum blocat de o societate patriarhală, în care femeia nu e om. E nevoie, iată, de generații întregi, pentru schimbare. O schimbare pe care trebuie să o facem în primul rând noi, bărbații.
Dragoș Pătraru, jurnalist Starea nației


buc.
 
  Mai puteti citi din colectia Studii feministe
GENDER MATTERS. WOMEN'S POLITICAL REPRESENTATION AND DISCOURSE IN ROMANIA and USA
Andreea-Nicoleta Voina
ISBN: 978-606-749-301-6

The book is a significant contribution to the areas of gender studies and of political communication, and a testimony that Andreea Voina is one of the most outstanding young Romanian researchers in the field. Dr. Tudor Vlad Director, Cox International Center University of Georgia
 
PRET: 47  38 LEI
 buc.

Femeile in jurisprudenta islamica. Critici contemporane
Alina Isac Alak
ISBN: 978-606-749-119-7

Experienta orientalismului, prin abstractizarea si reificarea rigida a doctrinelor si culturilor islamice, a facilitat consacrarea si politizarea unor stereotipuri negative specifice atasate musulmanilor si islamului, conceput ca o traditie coeziva si unitara. Ulterior, perspectiva istorica, empirica, centrata pe decelarea variabilelor sistemice, functionale, institutionale, culturale ale fenomenului analizat, care a marcat perioada postmodernista, a reusit insa sa corijeze intelegerea osificata a normativului in cercetarea societatilor musulmane si a doctrinelor islamice. (...)
 
PRET: 25  20 LEI
 buc.

Feminism modern reflexiv
Mihaela Oana Baluta
ISBN: 978-606-93388-1-0
PRET: 28  26 LEI
 buc.

Hartuirea in spatiul public in Romania: abordari teoretice si politice. De la invizibilitatea fenomenului, la politici publice
Simona-Maria Chirciu
ISBN: 978-606-749-514-0
PRET: 47  38 LEI
 buc.

 

 

  | despre noi | politica de confidentialitate | cariera | ajutor | contact | harta site |  
Copyright © Tritonic Media. Toate drepturile rezervate
Made by
Sphera Grup