Evenimente

afis_Adina_vol IISalaSenatului

    

1506914_637099109666345_2076422948_nTimisoara

Lansare-Anghel

Kilipirim 2012


Vino la „Strada de carte”!

Te aşteptăm la TRITONIC la standul numărul 2

Mai multe detalii „Strada de carte”


 Dublu eveniment la Pitesti

Vineri, 2 martie, ora 19:30, in foaierul Teatrului Alexandru Davila, Strada Victoriei, Pitesti, Editura Crime Scene, Asociatia Romanian Crime Writers Club si Biblioteca Flacara  va invita la două evenimente inedite!

 Dezbatere cu tema 100 de Ani de Roman Politist Romanesc

Invitati George Arion, Alexandru Arion, Bogdan Hrib, Oana Stoica-Mujea si Monica Ramirez.

si

 Lansarea volumelor Cele mai frumoase 100 de interviuri, de George Arion si Supravietuirea prin reportaj, de Liliana Petrus, oferite de Biblioteca Flacara

 Invitati George Arion, Liliana Petrus si Bogdan Hrib.

Cele mai frumoase 100 de interviuri, de George Arion

 Iscoditor si ironic, manierat si obraznic, niciodata plicticos, George Arion isi poate aroga, cu justificata indreptatire, titlul de cel mai prolific si valoros autor de interviuri din publicistica romaneasca.

Revista Cuvantul

 O lume in interviuri: pleci urechea si o auzi vorbind. Cu talent si rabdare, cu acea farama de eroism fara de care n-ar fi existat, in vechiul regim, si uneori nici in cel contemporan, literatura sau gazetarie adevarata, George Arion i-a transcris soaptele si tipetele, entuziasmele si disperarile, lasitatile si curajul, ceea ce nu tinea neaparat sa spuna si ceea ce nu putea sa taca. Pe scurt, istoria. In care reporterul intra odata cu lumea lui.

Nicolae Manolescu

  

Supravietuirea prin reportaj, de Liliana Petrus

Are fler. Are spirit de observatie. Scrie extraordinar de emotionant. Si nu face parada de calitatile sale. Lili. Liliana. Liliana Petrus. O mana de om care este un mare reporter al Romaniei de azi.

George Arion

Liliana Petrus este o poeta care face gazetarie, cum au fost atatia la noi, de la Eminescu la Tudor Arghezi si de la Geo Bogza la George Arion. Reportajele ei, fermecatoare, au si lirism, si umor (uneori macabru) si dramatism. Insumate, ele constituie o epopee „eroi-comica” a vietii noastre de azi. Citind cartea ai impresia ca tii la ochi si rotesti incet un caleidoscop cu povesti adevarate; povestea unui strigoi, care produce agitatie intr-un sat, povestea cautatorilor de chihlimbar, povestea unor nebuni dintr-un ospiciu, povestea unei puscariase, etc. Toate – Subiecte senzationale. Dar Liliana Petrus stie sa vada – si ne face si pe noi sa vedem – dincolo de caracterul spectaculos al faptelor, ceea ce este induiosator-omenesc, ceea ce emotioneaza. Reportajele ei sunt mai valoroase, din punct de vedere literar, decat multe dintre cartile de proza premiate in ultimii ani.

Alex. Stefanescu

 


Lansare Andra Pavel la Curtea de Arges

Asociatia Romanian Crime Writes Club si Editura Crime Scene va prezinta Andra Pavel – lansarea cartii In Brate Straine, castigătorul Premiului RCWC pentru cel mai bun roman trimis la concursul de manuscrise, editia 2011. Evenimentul va avea loc Vineri, 2 martie, ora 17:00, in Sala Mare de la parterul Primariei Municipiului Curtea de Arges, Bulevardul Basarabilor, nr 99.

 Invitati Bogdan Hrib si Monica Ramirez .

 Andra Pavel a debutat cu Sarutul Mortii, scris in colaborare cu Oana Stoica Mujea, aparut la editura Tritonic, iar acum isi face „intrarea” in lumea policier-ului romanesc cu o poveste in care Mafia nu e doar rea, ci si atragatoare. Prinsa intre iubire si adevar, intre a se elibera sau a-l elibera pe celalalt, protagonista romanului In Brate Straine reuseste sa se despinda de vechiul sine si sa caute dovezi care sa sustina ca omul care o slabeste psihic e, intr-adevar, vinovat.

 

Calator prin lumea mare

 Lansarea romanului UCIDETI GENERALUL

Va asteptam cu drag!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better