Lansarea volumului “Sport și Media” autor Diana Dumitriu

sport si mediaEditura Tritonic vă invită la prezentarea volumului “Sport și media. analiza unui joint-venture” autor Diana-Luiza Dumitriu.

Lansarea va avea loc joi 22 mai, ora 18.30, Librăria Bastilia (Piața Romană, nr 5).

Dinamică pe care a cunoscut-o în ultimele decenii lumea sportivă, câştigând teren în termeni de vizibilitate publică şi magnetism comercial, este consecinţa impactului pe care media l-a avut asupra sa. Relaţia de interdependenţă dintre media şi sport a influenţat nu doar valoarea de produs de piaţă a evenimentelor şi actorilor sportivi, dar şi experienţa sportivă în sine, redefinindu-i coordonatele emoţionale şi spaţiale.

În contextul în care cea mai mare parte a experienţelor noastre sportive sunt mediate, cartea de faţă oferă o analiză a efectelor structurante pe care media le are asupra dinamicii câmpului sportiv. Sunt explorate astfel două mari dimensiuni: marketizarea sportului şi  reconfigurarea discursivă a situaţiei competiţionale ca eveniment mediatic. Dacă prima pune în evidenţă succesul acestui “joint-venture” dintre sport şi media, cea de-a două abordează resursele discursive mobilizate de media în construirea unor scheme de interpretare a evenimentelor sportive.

Diana-Luiza Dumitriu este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. Activitatea ştiinţifică acoperă publicaţii şi participări la conferinţe internaţionale cu lucrări ce au abordat ca problematică: dinamica şi eficienţa grupurilor de lucru, comunicarea şi rolurile actorilor sportivi, construcţia mediatică a evenimentelor sportive, imaginea antreprenoriatului în spaţiul media românesc şi managementul reputaţiei on-line.  Ca expert în comunicare şi sociologie, a fost implicată în proiecte de cercetare de piaţă, diagnoză organizaţională şi activităţi de training ce au vizat dezvoltarea de abilităţi manageriale din sfera de soft skills (leadership, motivaţie, inteligenţă emoţională, creativitate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better