10 beneficii ale cititului (I)

alzheimer-prevenita-prin-citit-434x326

Cititul este absurd, nu este așa? Pagină după pagină, numai simboluri.  Cu toate acestea toți citim. Dar de ce facem asta?

Motivele pentru a citi cărți nu sunt limitate la 10. Dar am ales aceste motivele  bazate pe cercetări științifice și de bun simț.

 

Iată primele 5  motive pentru care ar trebui să citiți cărți :

1 . Pentru a-ți dezvolta abilitatile verbale

Deși nu te face întotdeauna un comunicator mai bun , cei ce citesc frecvent tind să aibă o gamă mai variată de cuvinte pentru a exprima ce simt și pentru a-și impune punctul de vedere în viața de zi cu zi.

2 . Îmbunătățește focalizarea și concentrarea

Spre deosebire de bloguri și articole, a citi o carte presupune perioade lungi de focalizare și concentrare, lucru care la început este greu să-l faci. Fiind pe deplin angajat într-o carte implică închiderea lumii de afară și cufundarea în text, care în timp va consolida intervalul vostru atenție .

3 . Cititorii se bucura de arte și doresc să schimbe lumea

Un studiu realizat de Organizația Națională a Artelor din SUA explică faptul că oamenii care citesc de plăcere viziteaza mai des muzeele și se duc la concerte față de cei ce nu citesc, și sunt de aproape trei ori mai susceptibili de a efectua voluntariat și munca de caritate. Cititorii sunt participanți activi în lumea din jurul lor  și cred că angajamentul este esențial pentru bunăstarea individuală și socială

4 . Îmbunătățește imaginația 

Fiecare om este limitat doar de ceea ce își imaginează. Iar  lumile descrise în cărți , precum și alte punctede vedere și opinii vă va ajuta să ințelegeți ce este posibil și ce nu. Citind o descriere scrisă a unui intâmplări sau un loc, mintea ta incepe să creeze acea imagine, in loc să ai în fața ta acea imagine direct proiectată la televizor. Și astfel creativitatea își face loc în mintea ta.

5 . Cititul te face mai inteligent

Cărțile îți oferă posibilitatea de a învăța mai mult la un preț mai mic decât un curs. Lectura oferă posibilitatea de a acumula mai multe informații intr-un timp mult mai scurt.  Anne E. Cunningham și Keith E. Stanovich  în cartea ” Ce inseamna  lectura pentru minte ”  remarcă faptul că cei ce citesc frecvent au tendința de a afișa o mai bună cunoaștere a modului în care funcționează lucrurile și cine sau ceea ce oamenii au fost .

Următoarele 5 motive în articolul de mâine. 

Sursă foto. dreamstime.com

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better