Imaginatia

02_890_707

       Din când în când s-ar putea să mă orientez greșit într-un labirint al monotoniei și, prin urmare, să mai întârzii până găsesc ieșirea. Nu ar trebui decât să găsesc combinaţia corectă pentru a intra pe Aleea Diagon sau poate să urmăresc firul de aţă lăsat în urmă de Ariadna pentru Tezeu. Chiar dacă soluţia a r fi cât se poate de vizibilă o să încerc un nou joc, un film sau poate o să-mi exersez abilităţile de socializare. Nu de multe ori, nu fac decât să pătrund mai adânc în labirint, până când o să-mi amintesc de un volum citit și recitit ale cărui coperţi au început să se rupă pe la colţuri. De aici nu mai e mult până când se va da o luptă între ficţiune și istorie.

       Indiferent de alegerea făcută, imaginaţia o să fie activată. După cum afirma Ken Robinson,  « imaginaţia este procesul care aduce în minte lucruri care nu sunt prezente simţurilor noastre». Cu această putere reactivată voi găsi ieșirea și nu numai. Voi putea călători prin toate universurile din peisaj și în toate cele 9+1 dimensiuni, poate voi călători prin găurile negre descoperind lumi utopice sau chiar distopice.

Imaginaţia este darul primar al conștiinţei umane, putem analiza și reinterpreta prezentul, putem găsi noi soluţii privind prin ochii altora. Folosindu-ne imaginaţia putem contribui la modelarea viitorului.

Așa că, în loc să rătăcim prin tot felul de labirinturi construite de noi înșine, putem călători în toate dimensiunile (chiar și 10 spaţiale+1 temporală, după cum reise din ultimele teorii), întorcându-ne pregătiţi să transpunem planurile în realitate.

 

Andreea Sbarcea

 

sursa foto: http://www.themorningnews.org/gallery/dystopian-dioramas

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better