Festivalul de Film Istoric Râşnov

ffir_2013La începutul acestei săptămâni s-a încheiat o altă ediţie a Festivalului de Film Istoric Râşnov. Acesta a avut loc între 2 şi 11 august şi a cuprins o serie de evenimente importante. Participanţii nu prea au avut timp să se plictisească.

Temele festivalului au fost: anul 1968, John F. Kennedy, muzica anilor ’60 şi Amza Pellea. Dacă primele trei teme au clar o legătură între ele, cea de-a patra a fost una mai specială. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când marele actor nu mai este fizic printre noi. Cetatea pare că îşi aminteşte cu drag zilele când Amza îi admira zidurile şi i le făcea celebre în filmul “Mihai Viteazul”. Cele 4 teme mari de discuţii s-au împletit armonios în cele 10 zile de festival, iar participanţii au fost încântaţi de rezultat.

O parte mai specială a festivalului a fost reprezentată de Şcoala de vară Astra. În cadrul acesteia lectori importanţi au venit şi au ţinut prelegeri, dar au şi discutat cu studenţii. Printre lectori s-au numărat: Adrian Cioroianu, Oana Pellea, Mihai Răzvan Ungureanu, Nicolae Ecobescu, Sergiu Celac, Sever Voinescu şi mulţi alţii.

Programul unei zile obişnuite de festival începea la 09:30 şi se termina târziu în noapte. Pauze? Cele mai mari aveau 10 minute, deci luarea mesei sau vizitarea a diferite obiective turistice implica pierderea unor evenimente. Multe proiecţii de filme, două prelegeri, concerte şi expoziţii. Cam aşa arăta o zi. Cu toate acestea, participanţii nu s-au plâns, ci au fost încântaţi de întreg festivalul.

Organizatorii, cei fără de care nimic nu ar fi fost posibil, nu prea au dormit, nici timp să mănânce nu prea au avut, dar tot timpul erau cu zâmbetul pe buze, pregătiţi să ajute pe oricine, să răspundă la întrebări, şi chiar să care scaune sau instrumente muzicale.

În concluzie, au fost 10 zile pe care noi şi ceilalţi participanţi nu le vom uita prea uşor. Singurul regret e că s-a terminat atât de repede, dar ne consolăm cu gândul că anul viitor vom repeta experienţa.

Standul editurii a fost în cetate pe tot parcusul Festivalului cu reduceri substanţiale. Pentru cei care încă nu au ajuns acolo, să ştiţi că ne găsiţi la Râşnov, până pe 26 august pentru că peste câteva zile va începe Mystery & Thriller Festival. Revenim curând cu detalii!

, , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better