Lansare „Cincizeci de ani”-Stelian Ţurlea

lansare turlea 2Apărut de curând la Editura Tritonic, romanul „Cincizeci de ani” semnat de Stelian Ţurlea va fi lansat miercuri, 19 iunie, orele 18.00, la ceainăria „La un ceai”  (Luigi Cazzavillan nr 25).  La eveniment vor participa, alături de autor, Alex Stefanescu, Dan C. Mihailescu şi Daniel Cristea-Enache.

„Cincizeci de ani” este un fragment de istorie românească văzută prin destinul unei tinere obişnuite care urmează o facultate în anii 50, începe să profeseze la începutul anilor 60 şi este martora unor evenimente ce au marcat viaţa tuturor: revoltele studenţeşti din 1956, deportările în Bărăgan, colectivizarea forţată ş.a. Şi care rămâne o figură optimistă, chiar dacă în viaţa ei apar şi vinovăţii, şi trăieşte o poveste de iubire definitorie. Un roman care ar putea fi al oricăruia dintre noi… cei de-o anume vârstă… (Stelian Ţurlea)

Stelian Ţurlea s-a născut la 6 ianuarie 1946. A urmat studii de filologie (1968) si filosofie (1976), la Bucureşti. A fost aproape trei decenii redactor de politică externă (Revista Lumea), a condus, după 1989, revistele Lumea, Zig-Zag, apoi ziarul Meridian şi a lucrat in televiziune, ca sef al departamentului de ştiri al Antenei 1. Din 1996 lucrează la ProTV, din 2000 este şi editor senior al Ziarului de duminică. Lucrările sale includ  romane, cărţi de publicistică,  cărţi pentru copii şi  traduceri. A îngrijit o serie de albume despre Bucureştiul din vremea lui Carol I (în trei volume); despre lucrările publice în vremea lui Carol I, despre Palatul Patriarhiei, Palatul regal şi cronica restaurării Palatului vechi al BNR.

A câştigat Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003), Premiul Asociaţiei Editorilor din Romania pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţilor Scriitorilor din Bucureşti (2007).

A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii in 2000 si Premiul AER pentru roman in 2003.

, , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better