Ce am făcut în iunie

Collage529112659Ştim cu toții că anotimpul călduros a alungat ceva cam repede primăvara şi a pus stăpânire pe tot, inclusiv pe dorința multora de a pleca ȋn concedii. Echipa Tritonic, ȋnsă, nu se odihneşte, ci face cu drag şi spor ceea ce ştie mai bine: ȋntâlniri neconvenționale cu cititorii, lansări de carte şi chiar susținerea unei campanii inedite. Dar să le luăm pe rând.

Luna iunie a debutat cu Mystery & Thriller Day. În aromele răcoritoare de ceai, Monica Ramirez, Adina Speteanu, Lucia Verona şi Bogdan Hrib au făcut o comparație ȋntre stilurile diferite de a scrie romane pline de acțiune şi suspans. Cititorii, ȋnsă, i-au primit la fel de bine pe toți.

Trei zile mai târziu, 15 iunie, iubitorii de carte s-au ȋntâlnit cu autorii mai sus menționați ȋn Herăstrău. Întinşi pe iarbă, cu o carte ȋn mână, aceştia şi-au dat seama că ȋi pot ȋntreba orice pe autori şi că nu există limite ȋntr-un roman.

Luna a continuat cu sprijinirea campaniei “Susținem inovațiaˮ a revistei Biz. Cu ajutorul acestei campanii am vrut să le aducem ȋn atenția ȋn atenția cititorilor pe cele mai tinere autoare Tritonic: Adina Speteanu, Renata Donica şi Andra Pavel. Deşi au devenit majore acum câteva luni, cărțile scrise de ele merită citite.

Seara lui 19 iunie a fost una specială pentru Stelian Ţurlea. În prezența apropiaților, sub nucul devenit faimos de la ceainăria “La Un Ceaiˮ, acesta şi-a lansat ultimul volum, “Cincizeci de aniˮ. Despre roman, autorul mărturiseşte că este “un fragment de istorie românească văzută prin destinul unei tinere obişnuite care urmează o facultate în anii 50ˮ.

La o săptămână distanță, la aceeaşi oră, ȋn acelaşi loc, susținut de aceeaşi editură, şi-a lansat cartea Dănuț Ungureanu. Atmosfera a fost alta, oamenii alții, dar totul a fost la fel de interesant. “Români deja deştepțiˮ este o reeditare a volumului apărut ȋn 2007. Acesta a fost readus ȋn atenția cititorilor pentru că, aşa cum spune ȋnsuşi autorul, textele “sunt la fel de proaspete şi de actualeˮ. Sperăm că cititorii vor primi la fel de bine povestioarele scrise de Dănuţ Ungureanu, precum cei prezenţi la lansare.

27 iunie, seara. Decor şi locație total schimbate. În Foaierul Sălii de Concerte „Mihail Jora” al Societăţii Române de Radiodifuziune era mare agitație la 18 trecut de fix. Anamaria Ionescu îşi primea invitaţii cu emoţie ; urma să ȋşi lanseze volumul de proză scurtă „Pe cine nu laşi să moară”. Prieteni, cunoscuți, şi, bineȋnțeles, echipa Tritonic i-au fost alături. Autoarea spune că ceea ce scrie este inspirat de întâmplările cotidiene. Aşa că, citiți volumul şi poate vă regăsiți povestea printre rândurile de acolo.

Sfârşitul de lună ne va găsi la fel de harnici pentru că vom fi din nou la Roaba de Cultură. Atmosferă prietenoasă, oameni calmi, zâmbitori şi cărți- ingredientele unei după-amieze perfecte.

În viitorul apropiat se pregăteşte o surpriză ce are drept locaţie chiar cetatea Râşnov. Vă spunem doar atât: evenimente care mai de care mai neconvenționale, autori ȋn carne şi oase, multe lucruri de ȋnvățat, toate aduse la pachet cu multă voie bună.

Rămâneți aproape! În curând vom reveni cu detalii, aşa că nu vă faceți prea multe planuri pentru iulie!

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better