Vineri ne vedem la Constanța!

lansare-mayday“Si MAREA si OMUL au tainele lor. Nici MAREA, nici OMUL nu doresc ca acestea sa ramana ascunse pe vecie”. Acesta esto motto-ul pe care Constantin Costache, comandant de cursa lunga, l-a ales pentru Mayday, cartea pe care el o caracterizeaza in cuvinte putine ca fiind “cartea unui marinar, cu si despre marinari.”

El ne martureste ca secretul tariei marinarului consta in a sti sa-si foloseasca timpul pe mare. A sta inert, cu gandurile zburdand aiurea, inseamna sa te abandonezi, putin cate putin, in bratele disperarii. Constantin Costache spune ca a inteles asta vazand pe mare oameni topiti de griji sau de dor, oameni care-si faceau probleme chiar atunci cand acestea nu existau.

 

Vineri, 24 mai, incepand cu ora 18:00, va invitam la Carturesti, ca sa descoperim impreuna mai multe despre marinarii de ieri si de azi, despre tatii, sotii, prietenii sau fiii nostril. Oameni ale caror vieti trec si se petrec mai mult in larg, decat pe uscat. Oameni aflati la carma gigantilor de fier care, uneori, devin vulnerabili in fata naturii. Oameni care admit ca, daca ar avea sansa de a o lua de la capat, ar allege tot marinaria. Oameni de la care invatam ca pasiunea intrece pericolul.

, , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better