Lumea magică creată de Renata Donica

Renata-Donica__Curcubeu

Nu are nici 19 ani şi deja s-a apucat de scris. De fapt, de prin clasa aVIa, când îşi descoperă pasiunea pentru scris poveşti şi începe a-şi pune gândurile pe foaie, dar  dintotdeauna a fost o fire creativă, atrasă de imaginar.

Originară din Republica Moldova, prezent stabilită în Baia Mare, Maramureş, Renata Donica reuşeşte să cuprindă între coperţile cărţii sale, “Curcubeu”, nu doar o poveste plină de suspans şi extrem de captivantă, ci şi evoluţia fiecăruia dintre personaje. Stilul este uşor sarcastic, dar amuzant şi direct, care te va prinde încă din primele rânduri. A creat o lume oarecum utopică, în care prietenia, aventura şi nu în ultimul rând, misterul sunt în prim plan. Altfel spus, personajele iau parte la o serie de aventuri palpitante, care îi apropie şi îi uneşte.

Această carte va atrage atenţia nu numai prin “ambalajul” în care vine, dar şi prin minunatele aventuri, cuprinse în numai 220 de pagini ale romanului. Prezintă o lume în care oricine este invitat, de la copii până la adulţi, pentru a savura o carte, care te ţine activ şi cu sufletul la gură până la final.

“Şapte a fost mereu un număr magic; un număr instabil, ciudat, îmbârligat, comic… Magice sunt şi vrăjitoarele, poţiunile, pisicile posedate şi în general, mediul satului tradiţional. Aşa că ar fi de aşteptat ca această carte, care include toate subiectele oculte de mai sus, să fie plină de misticism. Dar ce se întâmplă când regulile de bun simţ ale magiei clasice sunt încălcate de puşti cu prea puţină experienţă în domeniu? Când şapte tineri aleg să ducă până la capăt munca răposatei vrăjitoare din sat, doar aşa, din plictiseală şi curiozitate, jucându-se astfel cu destinul omenirii (şi răbdarea maţei)? Mai ales când cei şapte, cu acel dezinteres fals tipic puberilor, decid să privească fantasticul cu scepticism. Ei sunt prea adulţi ca să se implice 100% în misiune, dar prea copii ca să o refuze. Iar când apar în joc şi aşa-zisele personaje negative, totul se reduce la o fugă nesigură, la o glumă de o vară, la o ultimă aventură a copilăriei.

Sau, cum va declara Olivia, la bătrâneţe, peştişorului ei auriu, “O păţanie care jur că s-a întâmplat cu adevărat, dar nu am nici o dovadă… Mi-e straşnic poftă de-o bomboană!..”

Dar oare ce înseamnă toate acestea? Să fie oare o lume magică în care pătrund personajele sau doar un simplu drum? Peripeţii şi emoţii şi mai ales, umor întâlnim în “Curcubeu” de Renata Donica. Toate acestea, plus mult altele, le puteţi descoperi citind despre minunata utopie creată de această tânără autoare.

Cătălina Berbecaru

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better