Sa inceapa vinatoarea!

Cum care vanatoare? “Vanatoarea de himere”, apartinand lui Alex Mihalcea, volum aparut de curand la Editura Ramirez Books, categoria Roman politist, Roman romanesc.

Alex Mihalcea este un colonel (r) doctor inginer, care a fondat Societatea Scriitorilor Militari si este autor sau coautor al catorva lucrari din domenii precum securitatea sstemelor informational-decizionale sau optimizarea deciziei in managementul sistemului militar. De aceasta data, autorul ne propune un volum de literatura politista, in care trebuie sa descurcam itele unui caz complicat, desfasurat pe teritoriul romanesc, dar cu ramificatii internationale. In incercarea de a face lumina in acest caz in care trei tineri mor din cauza unei formule chimice care era cat pe aci sa cada in maini rau-intentionate ii avem alaturi pe maiorul Liciu si pe capitanul Topuz, doi indivizi puternici, abili si decisi sa fie mai buni decat raufacatorii. Exact asa, la plural, pentru ca ofiterii nu sunt pe urmele unei singure persoane, ci trebuie sa “infunde” doi infractori, care se pot ascunde in spatele unor figuri aparent respectabile.

Am parcurs cu interes cele 200 si ceva de pagini ale cartii, pentru ca autorul – desi are un stil militaros pe alocuri, care parca te indeamna sa iei pozitia de drepti in timp ce citesti – stie sa conduca actiunea cu multa pricepere, in asa fel incat sa astepti curios deznodamantul si sa nu ai decat o idee vaga despre cine ar putea sa fie criminalii cautati. In ceea ce ma priveste, recunosc ca m-am prins repede cine era unul dintre ei (pentru ca mi s-a parut evidenta discrepanta dintre ce voia sa para si ce ar fi putut fi cu un mic efort de imaginatie) dar de al doilea nu eram prea sigura. Ce mi s-a parut un pic fortat in acest volum este faptul ca unele dintre personaje se exprima oarecum prea elevat pentru situatia lor, adica au un discurs prea cizelat pentru cat le-ar permite educatia si meseria pe care o au.

Insa actiunea nu sufera cu nimic din aceasta cauza, ci te pastreaza intr-o permananenta cautare si framantare: oare cine i-a ucis pe Sorin Vescan, Calin Pantea si Victor Orleanu, cei trei chimisti pretendenti la mana Sabinei Milescu? Sa fie tatal fetei, Anton Milescu, seful laboratorului de la fabrica de cosmetice Venus, care nu voia sa o imparta cu nimeni pe fiica lui vitrega si care avea o obsesie pentru tabloul “Rapirea sabinelor”? Sa fie Sabina insasi, care ascunde diverse lucruri in timpul anchetei? Sa fie verisoara ei, Irina Giurgea, o tanara cu un trecut dramatic? Dar ce legatura exista intre toti acestia si agentul spion Ernst Geyer? Si-o tii tot asa cu intrebarile pana incepi sa faci anumite conexiuni sau, dimpotriva, pana iti dai seama ca te-ai incurcat de tot.

Cumpara cartea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better