Roman la patru mâini: „Sărutul morţii”

Apariţie: Mai 2011
Colecţia: Thriller
Nr. pag.: 432 pag
Preţ întreg: 45 lei

 Cumpara cartea

Oana Stoica Mujea si Andra Pavel. Prima are 30 de ani si este deja o autoare cunoscuta publicului cititor de fantasy si de thriller din Romania. Cea de-a doua are 17 ani, este inca eleva, si tocmai a castigat concursul organizat de Romanian Crime Writers Club cu romanul “In brate straine”. Impreuna, cele doua au scris romanul politist “Sarutul mortii” si, desi m-am straduit si eu ca multi altii sa imi dau seama care a scris ce, n-am reusit sa vad decat o scriere perfect sudata, ca si cum ar fi lucrarea unui singur autor.

Volumul “Sarutul mortii” ne poarta de-a lungul a mai bine de 400 de pagini prin aventurile pline de adrenalina ale asasinei guvernamentale Anastassia Marinescu si ale criminalistei Iolanda Stireanu – duetul autoarelor fiind astfel completat si de un duet al personajelor. Dure, cu personalitati slefuite de intamplarile tragice prin care au trecut, inteligente si nu in ultimul rand frumoase, Iolanda si Anastassia colaboreaza pentru a face dreptate intr-o lume de care multi fie nu au auzit, fie se tin departe de ea, o lume a crimelor cu sange rece, a mortilor absurde, a indivizilor cu puteri paranormale precum si a celor care profita de pe urma lor.
Ele sunt doua femei care, pe langa feminitatea lor, trebuie sa-si pastreze duritatea pumnului, precizia glontului, precum si mintea limpede, setata pe munca, nu pe sentimente: “Clatin din cap. Spera ca va veni cu mine, pot sa vad asta si pot sa inteleg din privirea lui calma. Dar eu stiu ca nu il voi lua mai departe. L-as pune in pericol. Si oricat de mult l-as vrea langa mine, voi fi nevoita chiar si sa-l impusc pentru a-l alunga.”

Cand Anastassia, asasinul perfect, da gres intr-o misiune, ea se transforma intr-o fugara care incearca sa-si ascunda urmele prin lumea larga, insa in incercarea de a-si curata numele, primeste ajutor din mai multe parti, inclusiv de la Iolanda, care la randul ei are parte de inscenari si lovituri “la reputatie”. In afara de problemele care le afecteaza carierele, cele doua se mai pomenesc slabite mental si de pasiuni pentru barbati nepotriviti, situatie care nu face decat sa le aduca necazuri si mai mari.

Nu vreau sa povestesc “Sarutul mortii”, vreau doar sa va spun ca este o carte a carei actiune se desfasoara atat de rapid, incat de multe ori ai impresia ca daca nu iti misti ochii mai repede peste randuri vei fi depasit de situatie. Povestea se scrie la viteza mare, intr-un limbaj direct, fara prea multe menajamente pentru posibilii pudici, in propozitii scurte si precise, care creeaza imaginea unei arme care se descarca ritmat, fiecare glont atingandu-si fara gres tinta. Intamplarile din roman nu-ti dau voie sa te plictisesti, felul in care sunt povestite nici atat. Nu stiu cum au reusit Oana Stoica Mujea si Andra Pavel sa scrie impreuna ceva care sa iasa atat de legat, insa e clar ca le-a iesit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better