„Sex cu femei” pe nerăsuflate!

Sex cu femei
autori Adrian Suciu şi Ştefan Doru-Dăncuş

Apariţie: Noiembrie 2008
Colecţia: Lit
Nr. pag.: 144 pag

Preţ întreg: 17 lei

Cumpara cartea

Pe nerăsuflate …

 Aşa se citeşte „Sex cu femei”. Te prinde şi nu îţi mai dă drumul până la ultima pagină. Pentru că fiecare povestioară este incărcată de emoţii şi amprente ale unor femei. Femei frumoase, femei sensibile, femei interesante, femei inteligente, femei vulnerabile şi în acelaşi timp puternice. Ceea ce defineşte sexul frumos. Ambivalenţa, antagonismul şi autenticitatea. Prea complicat de înţeles? Deloc. Secretul este să citeşti cu sufletul, nu cu mintea.

 Am avut uneori norocul să-mpărtăşesc singurătatea unei femei; nu cred că e puţin lucru fie şi o întâlnire întâmplătoare, câteva ceasuri de comuniune fugară, nu, nu cred că e puţin lucru. Sigur e că dragostea mistuitoare nu are vreun fel anume de-a intra in vieţile noastre, nu trage clopote dragostea care ordonează şi dă simetrie. Sigur e că adesea luăm un lucru drept altul. Sigur e că nicio şansă irosită nu se întoarce.Când am cunoscut-o, O. m-a fascinat prin bucuria în care se scălda şi pe care o împrăştia în jur, o bucurie copilăroasă, exuberantă, contaminantă. Ea vedea în mine, pesemne, un copil, pentru mine ea era o frumuseţe scânteietoare ca păpuşile vesele din vitrine. În lungile nopţi care au fost, am cunoscut-o în fantezia ei carnală şi în spaimele ei de femeie îmbătrânind singură. Se trezea plângând, căutându-mă, tresărind şi vorbind. Îi murise mama, cu puţină vreme în urmă. Mai cu seamă de moarte îi era frică. Îmi spune mereu:

– Ştiu că nu te pot ţine lângă mine, tu ai viaţa ta în care eu nu mai pot intra. Eşti prea tânăr.
– Da, mă alintam, numai că frumuseţea relaţiei noastre stă puţin şi în faptul că e imposibilă.

– Vreau să facem un copil. Crede-mă, nu ca te leg. Un copil numai al meu.

Adrian Suciu (n. 21 decembrie 1970, Nasaud) are o biografie agitata, in plina desfasurare: miner, bisnitar, electrician, profesor, ziarist, om de afaceri, consilier politic, expert parlamentar (pina acum). Autor al unui numar de carti care i-au adus o oarecare notorietate in cercurile literare, o suma neglijabila de bani si prezenta in Dictionarul General al Literaturii Romane. Numeroase premii literare, prezent in antologii si dictionare de literatura romana in tara si strainatate. Alte detalii, pentru cei interesati, pe site-ul personal: www.adriansuciu.ro

Stefan Doru Dancus (n. 4 august 1968, loc. Ieud, jud. Maramures) locuieste in prezent in Targoviste si este directorul revistei culturale Singur, a colaborat cu numeroase ziare si reviste. A publicat poezie, proza, eseu in majoritatea revistelor literare din Romania. A obtinut cam 40 de premii la diverse concursuri literare din tara. Debutul sau editorial a avut loc in 1996.

Alte detalii, pentru cei interesati, pe blogul personal: www.dorudancus.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better