Peter Straub – Copiii pierduţi

Copiii pierduţi
autor Peter Straub

Aparitie: Mai 2009
Colectia: SFFH
Nr. pag.: 240 pag
Pret intreg: 35 lei

Cumpara cartea

O sinucidere inexplicabila, un univers teluric ocolit de toti, o iubire intre un el si o ea desfasurata la limitele atemporale si aspatiale, o forma feminina diabolica, o trimitere subtila la mitologia strigoiului din cultura est-europeana – formeaza in mare parte reteta de succes a romanului semnat de Peter Straub. Naratiunea incarcata de simbolism creeaza firul povestirii din perspectiva lui Timothy Underhill, un scriitor cunoscut de fictiune horror, care soseste in oraselul natal cautand explicatii pentru sinuciderea cumnatei sale pentru ca apoi sa se implice in disparitia misterioasa a nepotului sau, Mark. In scena intra personaje diabolice, un ucigas inconjurat de o aura de legenda, un pedofil criminal in serie, acestea asigurand numai fundalul intr-o poveste incarcata de misticism in care autorul incearca depasirea limitelor ideii de existenta mediocra si se axeaza pe investigatia inceputa de Mark, baiat de 15 ani marcat de moartea mamei sale si care cade prada unei iubiri ciudate. El real, ea o fantoma. Sau poate nu? Exista ea cu adevara? Un sacrificiu trebuie facut pentru implinirea iubirii lor, ce presupune acesta? Ce se ascunde defapt in spatelele acestei povesti? Sunt intrebari care se ridica odata cu citirea acestui roman captivant, misterios si introspectiv.

Peter Straub, scriitor si poet american, s-a nascut pe 2 martie 1943 in Milwaukee, Wiscosin. S-a remarcat prin scriitura sa horror, gen pentru care a primit numeroase premii literare precum Bram Stoker, World Fantasy Aword si International Horror Guild Award, care l-au plasat printre cei mai de seama autori horror din ultima vreme. In timp ce tatal sau spera ca Peter sa aleaga o cariera in sportul de performanta, iar mama ii prevedea o cariera ca preot lutheran, acesta urmeaza cursurile Scolii Milwakee Country Day, perioada in care incepe sa si scrie. Primele sale scrieri au fost Marriages si Under Venus, ultima publicata abia dupa castigarea renumelui de mare scriitor horror. In anul 1979 publica romanul Ghost Story (Poveste cu stafii) care in anul 1981 este ecranizat avandu-l ca protagonist pe Fred Astaire. Urmeaza apoi romanele Talisman si Black House, doua scrieri fantasy-horror realizate in colaborare cu Stephen King. Lost boy, lost girl a fost publicat pentru prima data in 2003.

Pentru a va incita curiozitatea dar şi pentru a ne lauda autorii vă ofer spre vizionare un simpatic şi interesant discurs al autorului mai sus menţionat, susţinut pe 18 martie 2008, la New York, cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor „Writers for Writers Aword”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better